Med internettet er der opstået en masse nye muligheder for at låne penge udover i din traditionelle bank. Du kan tage et online lån, bedre kendt som Quicklån eller microlån. Men det er også muligt at låne i de fleste butikker til køb af vare i butikken. Ofte er den type lån sket i samarbejde med en online bank. 

Forbrugslån 

Mange større butikker tilbyder at man kan låne til forbrug. Ofte rentefrit. Du skal dog være opmærksom på om det også er gebyrfrit. Selvom der er et gebyr på er det et billigt lån, forudsat at du husker at få betalt det månedlige afdrag.

Det er nemlig her banken udover det månedlige gebyr tjener deres penge ved at tilbyde et rentefrit lån. Enten fordi man ikke har fået sat det til automatisk betaling og derfor kommer til at glemme en betaling eller får betalt forsent eller fordi man ikke kan. Det koster i ekstra gebyr og de gebyrer er ofte ganske høje. Men husker man at få betalt er det en god og relativt billigt alternativ. 

Et microlån eller Quicklån er en anden måde at låne på. Her låner du direkte hos en online bank. Lånene er kendetegnet ved ofte at være små lån med kort løbetid, samtidig med at der ofte stilles få krav til låneansøgeren. Det er også et lån hvor det er nemt at ansøge og du har typisk svar indenfor få minutter. 

Har du et NemID, en emailadresse og har en dansk bopæl kan du som udgangspunkt ansøge. Er det et lidt større beløb du skal låne kan der være et krav om at du har en indtægt og du vil blive bedt om at dokumentere den. Det kan f.eks. være en via en kopi af din løbseddel. 

Husk at have et godt økonomisk overblik

Inden du låner er det vigtigt at du er sikker på at du kan tilbagebetale den nye låneaftale. Konsekvenserne ved ikke at kunne betale kan være voldsomme. Du sikre dig ved at starte med at skrive dine indtægter og udgifter ned. Forskellen er det du i princippet kan afdrage pr. måned. Det er vigtigt at der i dit budget er plads til uforudsete udgifter og til et cafebesøg i ny og næ.

Kategorier: Nyheder

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *